Blog Online Fitness

Letní drinky, které vás nakopnou a osvěží: Perfektní doplněk ke cvičení
Zdravě v kuchyni

Letní drinky, které vás nakopnou a osvěží: Perfektní doplněk ke cvičení

15.07.2024
Léto je ideálním obdobím pro osvěžující nápoje. Teploty stoupají, proto je důležité dodržovat pitný režim. Přinášíme vám výběr letních drinků, které vás nejen osvěží, ale také nakopnou a podpoří váš výkon při cvičení.

 

 

 

Léto je tady a s ním i potřeba osvěžujících nápojů, které nás nejen ochladí, ale také dodají potřebnou energii a udrží nás hydratované. Ať už jste nadšenec do fitness, milovník zdravého životního stylu nebo jen hledáte způsob, jak se ochladit, máme pro vás výběr skvělých letních drinků, které vás nejen osvěží, ale také podpoří vaše zdraví a výkonnost.

 

1. Espresso tonic

Kombinace kávy a toniku může znít sice neobvykle, ale espresso tonic si získává stále větší oblibu mezi milovníky kávy a letních osvěžujících drinků. Tento nápoj nabízí dokonalou rovnováhu mezi hořkostí kávy a osvěžující chutí toniku. Je ideální volbou pro ty, kteří hledají něco nového a zároveň se chtějí v létě osvěžit a dodat tělu potřebnou energii. Pojďme se podívat, jak si ho připravit.

 

 

2Ovocný zelený čaj

Zelený čaj je známý svými antioxidanty a povzbuzujícími účinky díky obsahu kofeinu. Přidáním ovoce jako je například kiwi nebo jahody dodá čaji svěží chuť a zvýší jeho osvěžující účinek. Tento nápoj vás nejen nakopne, ale také podpoří metabolismus, což je skvělé pro ty, kteří chtějí zůstat fit.

 

 

3. Ledová káva s kokosovým mlékem

Se zvyšujícími se teplotami je osvěžující nápoj přesně to, co potřebujete k udržení energie. Ledová káva s kokosovým mlékem je proto ideální volbou. Kombinuje bohatou chuť kávy s exotickou jemností kokosového mléka. Tento drink vám bude nejen chutnat, ale také je jednoduchý na přípravu a je skvělý pro každou příležitost, ať už si jej vychutnáte po cvičení nebo při relaxaci na terase.

 

 

4. Matcha limonáda s citronem

Matcha je jemně mletý zelený čajový prášek, který obsahuje vyšší koncentraci antioxidantů a kofeinu než běžný zelený čaj. Příprava je jednoduchá – stačí smíchat matcha prášek s vodou a ledem, případně přidat trochu citronové šťávy.

 

 

5. Guarana-acai smoothie

Smoothie je vynikajícím způsobem, jak zkombinovat více zdravých ingrediencí do jednoho osvěžujícího nápoje. Zkuste například kombinaci banánu, guarany, kokosové vody a chia semínek. Chia semínka jsou bohatá na omega-3 mastné kyseliny, vlákninu a bílkoviny, což vám dodá energii a udrží vás déle sytými.

 

 

Letní drinky mohou být skvělým doplňkem k vašemu cvičení. Správně zvolené nápoje vám nejen pomohou zůstat hydratovanými, ale také dodají vašemu tělu potřebnou energii a osvěží vás během horkých dnů. Vyzkoušejte některý z našich tipů a užijte si léto plné aktivity a zdraví.

 

Článek připravila:

Bc. Aneta Ščibrániová

Redaktorka OnlineFitness.cz

 

 

 

 

 

Další články

Zdravě v kuchyni
Meloun: Letní osvěžení plné zdraví
Meloun: Letní osvěžení plné zdraví
Meloun je nejen osvěžující letní pochoutka, ale nabízí také řadu zdravotních výhod, které mohou pozitivně ovlivnit vaše tělo. V tomto článku se dozvíte, jaké jsou benefity melounu a poradíme vám, jak vybrat ten správný, abyste si mohli vychutnat jeho sladkost a šťavnatost. Přečtěte si více a zjistěte, proč by meloun neměl chybět ve vašem jídelníčku.
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
5 zajímavých receptů s ořechovým máslem Trinutka
Ořechové máslo, dobrota, kterou na lžičce milujeme snad všichni. Ale věděli jste, že ořechové máslo může fungovat taky jako skvělé ochucovadlo? A že se vyrábějí také slaná másla?
Čtěte více
Nahoru