Blog Online Fitness

5 potravin, díky kterým omládnete
Rady, tipy, triky

5 potravin, díky kterým omládnete

30.09.2015
Jak často slyšíme: Jsme to, co jíme. Všichni víme, že pokud jíme správně a zdravě, tak se to projeví na našem vzhledu, ale také psychice. Různé potraviny obsahují řadu vitamínu a minerálů. Pokud dokážeme do našeho jídelníčku zařadit některé vhodné potraviny, tak můžeme mít krásné vlasy, nehty anebo dokonce omládnout – samozřejmě na pohled, uplynulé roky nám už asi nikdo nevrátí. :-( Kdo chce vypadat mladší, musí mít ve svém jídelníčku velké zastoupení aminokyselin, živin a mastných kyselin, které budou chránit tělo od poškození ze stresu. Také je důležité, abyste přijímali co nejvíce přírodních antioxidantů, pro očistu a zdraví celého organismu. A jaké potraviny tedy zvolit, když chceme ať nám je zase 20?

 

Online Fitness

 

Káva

Existuje řada studií, které se zabývají kávou. Jedna z nich uvádí, že pití kofeinové kávy může snížit riziko vzniku melanomu. Melanomy vznikají při vystavení pokožky UV záření při opalování. Při současném módním trendu, kdy všichni chceme být krásně snědí, tak se vystavujeme neustále slunci anebo soláriím. Rakovina kůže se začíná stávat jednou z nejčastějších rakovin. Existuje celá řada přípravků (krémy, vitamíny, atd.), které mají riziko rakoviny kůže snížit a nyní mezi ně patří i káva. Vědci zjistili, že lidé, kteří konzumovali 4 šálky kávy denně, tak měli o 20% nižší riziko vzniku melanomu, než lidé, kteří kávu nepili.

Kofein z kávy se využívá také v několika produktech pro péči o pleť, v krémech proti celulitidě a také jako účinný spalovač. Jedna z nevýhod kávy je například žloutnutí zubů z její časté konzumace. Pokud chcete mít bílé zuby a nebaví Vás neustále pobíhat se zubním kartáčkem, anebo Vám jednoduše káva nechutná, tak sáhněte po zeleném čaji. Zelený čaj obsahuje také kofein, který je přírodního původu.

 

Vejce

Vejce jsou doporučovány téměř při každé redukční dietě, jelikož mají vysoký obsah proteinů, které tělo využívá pro opravu a výstavbu svalů. Krom toho, že po vejcích se Vám s trochou cvičení zpevní zadek, tak současně se zpevní i Vaše buňky. Proteiny podporují kolagen a elastin, které zpevňují pokožku a napomáhají k její elasticitě. Vejce obsahuje také vitamín A a hlavně vitamín D, který napomáhá k lepšímu zbarvení kůže. Také vejce mohou sloužit jako výborné vlasové masky, zvláště pokud se smíchají s banány a citróny. Vlasy pak budou pevnější, lesklejší a nebudou se tak rychle mastit.

online fitness


Vodní meloun

Melouny patří mezi velmi osvěžující ovoce/zeleninu (?). Je chuťově výborný, v horku osvěží a hlavně obsahuje vitamín A, C a spousty antioxidantů, které jsou prospěšné především pro pokožku. Meloun obsahuje složky, které likvidují volné radikály v organismu, které způsobují hlavně vrásky. Výborně osvěžuje, ať už jej konzumujete, ale také dokáže hydratovat pokožku jako tělový gel. Stačí k rozmačkanému melounu přidat pár lžic medu a Vaše pokožka bude správně hydratovaná a jemná na dotek. Máte mastnou pleť? Zkuste si udělat melounovou masku. Smíchejte pár pomletých oříšků s rozmačkaným melounem a masku naneste na obličej a nechce působit pár minut. Tato maska Vám pomůže se také vypořádat s akné a s velkými póry. Kdo chce mít tvář jako celebrita z Hollywoodských fotek, ať strčí hlavu do melounu.


Granátové jablko

Granátová jablka se využívají v kosmetice snad desítky let. Mají podobné účinky jako melouny, ale zároveň jsou nabité antioxidanty, které podporují tvorbu kolagenu. Kolagen je látka, která se řadí mezi základní stavební kameny buněk. Čím více kolagenu buňka obsahuje, tím je zdravější a pevnější. Pokud nemáte rádi bolest z kolagenových injekcí, tak zkuste granátové jablko. Zbavíte se vrásek, akné, mastné pokožky a zároveň podpoříte svůj imunitní systém díky vitamínu C.


Borůvky

Snad v každém článku o zdravých potravinách, naleznete borůvky. Já je řadím mezi zázračné jídlo. Nejen že jsou chuťově výborné, ke konci léta téměř všudy přítomné a hlavně zdravé. Obsahují vitamín A, B a snad tunu vitamínu C. Ideální jsou snad při každém způsobu stravování, jelikož zasytí díky vysokému obsahu vlákniny a odbourávají tuky. Krom krásné postavy, Vám také pomohou s krásnou pletí, jelikož redukují různé skvrny. Samozřejmě, že se jimi nesmíte mazat, jinak si skvrny spíše přiděláte, ale při pravidelné konzumaci nebude po skvrnkách ani památky. Borůvky totiž napomáhají k zpevňování žilek a cévek, které následně tolik nepraskají a netvoří se skvrny ani modřiny.

online fitness

V tomto článku jsme si ukázali pár potravin, které Vám uberou roky. Snažte se je zařadit do Vašeho jídelníčku, co nejčastěji a věřte, že po pár týdnech už se ani v zrcadle nepoznáte. Příště si ukážeme dalších pár potravin, které nám roky uberou ještě více.



Ing. Kateřina Škrlová
Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

Online Fitness

Další články

Rady, tipy, triky
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Jak mít ráno více energie a správně nastartovat svůj den?
Ráno se probudit s pocitem svěžesti a energie je toužebným cílem každého z nás, přestože se to může zdát náročné vzhledem k hektickému životnímu stylu, tak existuje několik osvědčených metod, jak tělu dodat více energie a úspěšně nastartovat náš den.
Čtěte více
Rady, tipy, triky
Meloun: Letní osvěžení plné zdraví
Meloun: Letní osvěžení plné zdraví
Meloun je nejen osvěžující letní pochoutka, ale nabízí také řadu zdravotních výhod, které mohou pozitivně ovlivnit vaše tělo. V tomto článku se dozvíte, jaké jsou benefity melounu a poradíme vám, jak vybrat ten správný, abyste si mohli vychutnat jeho sladkost a šťavnatost. Přečtěte si více a zjistěte, proč by meloun neměl chybět ve vašem jídelníčku.
Čtěte více
Nahoru