Blog Online Fitness

5 tipů na zdravé snidaňové kaše
Zdravě v kuchyni

5 tipů na zdravé snidaňové kaše

21.04.2016
Vydatná snídaně je základ a mnoho z nás má rádo různé druhy kaší. Avšak každý z nás zná několik svých receptů, které aplikuje pořád dokola a po čase i skvělé kaše omrzí. Podívejme se spolu na několik dalších receptů.

Online Fitness

Kokosová ovesná kaše

100g ovesných vloček

1 lžíce mletých mandlí

1 lžíce mletého kokosu

1 lžička chia semínek

1 lžička perníkového koření

250ml mléka

1 lžíce medu

Sezonní ovoce

 

Ohřejeme mléko a přidáme k němu ovesné vločky, necháme vařit, dokud kaše nezačne houstnout. Vypneme plamen, přidáme perníkové koření, chia semínka, kokos a med, vše zamícháme a necháme chvíli odstát. Nakonec ozdobíme ovocem.

 

Ječná jablková kaše

80g ječných vloček

200ml mléka

1 lžička skořice

1 lžíce medu

1 jablko

 

Ječné vločky namočíme do vody, aby byly celé ponořené, a necháme odstát nejlépe přes noc. Ráno vylijeme vodu z vloček a zalijeme je teplým mlékem. Necháme kaši chvíli odstát, aby se mléko trochu vsáklo, a přidáme skořici s medem. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené jablko.

Online Fitness 

Quinoová kaše

50g quinoi

250ml mléka

1 lžíce medu

1 lžička skořice

Sezonní ovoce

 

Quinou orestujeme na sucho zhruba 2 minuty. Následně přidáme mléko a celou směs přivedeme k varu, ztlumíme plamen a necháme zhruba 20 minut vařit, dokud není quinoia měkká, pokud se mléko začne vyvařovat, tak trochu dolijeme. Do uvařené kaše zamícháme med, skořici a ovoce.

Banánová ovesná kaše

40g ovesných vloček

120ml mléka

1 banán

100g nízkotučného řeckého jogurtu

1 lžička chia semínek

1 lžička skořice

Sezonní ovoce

 

Rozmačkáme si v misce banán a přidáme k němu všechny ostatní suroviny kromě ovoce a vše důkladně promícháme. Směs přelijeme do uzavíratelné sklenice a necháme ji uzavřenou přes noc v lednici. Na druhý den kaši ozdobíme nejlépe rozmixovaným ovocem a podáváme.

 

Kokosová kaše s granátovým jablkem

200ml kokosového mléka

60g kokosové mouky

20g kokosu

1 lžička kokosového oleje

1 bílek

1 lžička vanilkového extraktu

1 lžíce medu

50g jader z granátového jablka

Špetka soli

 

Přivedeme mléko k varu a přidáme k němu všechny ingredience kromě granátového jablka. Stále mícháme, dokud kaše nezhoustne. Uvařenou kaši posypeme jadérky z granátového jablka a podáváme.

 

 

 

 

Ing. Kateřina Škrlová
Redaktorka OnlineFitness.cz
online fitness

Online Fitness

 

       

Další články

Zdravě v kuchyni
Letní drinky, které vás nakopnou a osvěží: Perfektní doplněk ke cvičení
Letní drinky, které vás nakopnou a osvěží: Perfektní doplněk ke cvičení
Léto je ideálním obdobím pro osvěžující nápoje. Teploty stoupají, proto je důležité dodržovat pitný režim. Přinášíme vám výběr letních drinků, které vás nejen osvěží, ale také nakopnou a podpoří váš výkon při cvičení.
Čtěte více
Zdravě v kuchyni
Meloun: Letní osvěžení plné zdraví
Meloun: Letní osvěžení plné zdraví
Meloun je nejen osvěžující letní pochoutka, ale nabízí také řadu zdravotních výhod, které mohou pozitivně ovlivnit vaše tělo. V tomto článku se dozvíte, jaké jsou benefity melounu a poradíme vám, jak vybrat ten správný, abyste si mohli vychutnat jeho sladkost a šťavnatost. Přečtěte si více a zjistěte, proč by meloun neměl chybět ve vašem jídelníčku.
Čtěte více
Nahoru