Blog Online Fitness
5 tipů na zdravé snidaňové kaše
21.04.2016Kokosová ovesná kaše
100g ovesných vloček
1 lžíce mletých mandlí
1 lžíce mletého kokosu
1 lžička chia semínek
1 lžička perníkového koření
250ml mléka
1 lžíce medu
Sezonní ovoce
Ohřejeme mléko a přidáme k němu ovesné vločky, necháme vařit, dokud kaše nezačne houstnout. Vypneme plamen, přidáme perníkové koření, chia semínka, kokos a med, vše zamícháme a necháme chvíli odstát. Nakonec ozdobíme ovocem.
Ječná jablková kaše
80g ječných vloček
200ml mléka
1 lžička skořice
1 lžíce medu
1 jablko
Ječné vločky namočíme do vody, aby byly celé ponořené, a necháme odstát nejlépe přes noc. Ráno vylijeme vodu z vloček a zalijeme je teplým mlékem. Necháme kaši chvíli odstát, aby se mléko trochu vsáklo, a přidáme skořici s medem. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené jablko.
Quinoová kaše
50g quinoi
250ml mléka
1 lžíce medu
1 lžička skořice
Sezonní ovoce
Quinou orestujeme na sucho zhruba 2 minuty. Následně přidáme mléko a celou směs přivedeme k varu, ztlumíme plamen a necháme zhruba 20 minut vařit, dokud není quinoia měkká, pokud se mléko začne vyvařovat, tak trochu dolijeme. Do uvařené kaše zamícháme med, skořici a ovoce.
Banánová ovesná kaše
40g ovesných vloček
120ml mléka
1 banán
100g nízkotučného řeckého jogurtu
1 lžička chia semínek
1 lžička skořice
Sezonní ovoce
Rozmačkáme si v misce banán a přidáme k němu všechny ostatní suroviny kromě ovoce a vše důkladně promícháme. Směs přelijeme do uzavíratelné sklenice a necháme ji uzavřenou přes noc v lednici. Na druhý den kaši ozdobíme nejlépe rozmixovaným ovocem a podáváme.
Kokosová kaše s granátovým jablkem
200ml kokosového mléka
60g kokosové mouky
20g kokosu
1 lžička kokosového oleje
1 bílek
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžíce medu
50g jader z granátového jablka
Špetka soli
Přivedeme mléko k varu a přidáme k němu všechny ingredience kromě granátového jablka. Stále mícháme, dokud kaše nezhoustne. Uvařenou kaši posypeme jadérky z granátového jablka a podáváme.
Ing. Kateřina Škrlová
Redaktorka OnlineFitness.cz