Blog Online Fitness
Příliš horko na vaření? Zkuste polévku za studena!
18.06.2017Tahle polévka už nemůže být jednodušší: jen studené podmáslí, pár nakrájených rajčat a trochu bazalky. Kdo chce, může přidat další zeleninu jako kukuřici nebo olivy (zní to divně ale někomu to tak opravdu chutná, nu a proti gustu...). Můžete ji dokonce udělat z pesta, pokud se vám otevírání plechovky zdá jednodušší, než krájení rajčat a trhání pár lístků bazalky. Tohle je ta správná esence léta: jednoduché, chladivé a výborné!
Studená polévka z podmáslí s rajčaty a bazalkou
Recept na servírování pro dva:
3 hrnky chlazeného podmáslí (dobře protřepejte)
1 malý stroužek česneku
1 hrnek rajčat
1 jarní cibulka
Čerstvá bazalka
Stroužek česneku rozmačkáme, rajčata nasekáme na kousky. Podmáslí dáme do misky a přidáme rozmačkaný česnek a nasekaná rajčata, nakonec posypeme bazalkou. Dle chuti můžeme dokořenit solí, pepřem či jakýmkoli jiným kořením, které nám vyhovuje.
Pokud jste použili pesto z konzervy, nemusíte už používat česnek a jednoduše dejte trochu pesta ještě těstě před servírováním doprostřed polévky.
Elen Šarmanová
Trenérka a redaktorka OnlineFitness.cz